september 02, 2012

Höstig och nötig äppelpaj

Denna äppelpaj gjorde jag till min mamma nu i helgen då vi var i huset. Äppelträden är fyllda av röda små äpplen i de underbaraste färgerna och nyanserna. Då kan man inte låta bli att göra en äppelpaj.
Tur då att man kan göra en nyttigare version än vanlig (men så syndigt god) fransk äppelkaka. Denna paj är minst lika god!




Äpplen (ca 3 stora, 5-6 små)
Kanel
Sockerersättning
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandlar
1 dl kokosflingor
50-75 gram osaltat smör

Ugn 175°c
Klyfta äpplen och blanda med kanel och sockerersättning. Mixa samman nötterna och koksflingorna till små smulor i en matberedare eller mixer. Blanda samman nötmixen med smöret så att det ser ut och känns som en smuldeg. Häll över nötblandningen över äpplena och grädda i ugnen tills äpplena är mjuka och nötblandningen fått färg, cirka 20-30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar